huizen te koop in Spanje

boerderij in roses

girona 4.000.000 € 136

Gegevens woning

Nummer4683471
Referentieesger014
Prijs4.000.000 €
Regiogirona
Locatieroses
Typeboerderij
Slaapkamers13
Badkamers6
Woning955 m2
Terrein172500 m2

Contact Vinyes i finques

Dit wijndomein met zijn monumentale herenhuis is een van de oudste in de Alt Empordà en wordt beschermd door zijn architecturale constructie. Het is gelegen aan de Costa Brava, met name in de Sierra de Albera, in de gemeente Roses, en is gedocumenteerd sinds de 17e eeuw, hoewel er archeologische overblijfselen uit de Romeinse tijd zijn gevonden.

Het monumentale herenhuis is omgeven door zijn eigen wijngaarden en zeer dicht bij de stad Roses en de kust van de Golf van Roses. Deze versterkte boerderij heeft 3 verdiepingen en een boventerras. De 1e verdieping was in de oudheid, en had de dierenstallen, de wijnmakerij, een oliemolen en een kleine kapel, nu is er een klein museum dat de didactische beschrijvende teelt van de wijngaard beschrijft met een eigen wijnwinkel. Op de 2e verdieping vindt u een imposante inkomhal met 3 grote ramen die uitkomen op een balkon met een terras over de hele gevel. Dezelfde kamer geeft toegang tot de kapel of tribune kamers met badkamer, 1 keuken met open haard, 1 berging, biljartkamer, 1 kleine eetkamer, 1 grote eetkamer met open haard, toegang tot 1 tweepersoonskamer met badkamer en tot de uitkijktoren. Ook vanaf de 2e verdieping heeft u toegang tot het bovenste terras waar u het hele landgoed, de stad Roses en de zee kunt zien.

Naast de boerderij vind je nog andere gebouwen, zoals een zonneterras met zwembad, boerderij, 2 magazijnen met toestellen en landbouwmachines. De woonboerderij bevat een gemeentelijk waterleidingnet, 2 waterputten en bliksemafleiders op het dak van de woonboerderij.

De boerderij heeft momenteel een oppervlakte van 17,25 hectare, waarvan 14,09 hectare van wijngaarden, de rest zijn begraasde, onproductieve en olijfbomen. De druivenrassen die er zijn, zijn witte Macabeo-, Xardonay- en zwarte Grenache-druiven, die allemaal biologisch zijn geteeld en zijn geregistreerd in de Empordà-benaming van oorsprong.

Dit landgoed met zijn wijngaarden is geschikt voor het ontwikkelen van ecologische wijnbouwactiviteiten en met zijn boerderij kunt u een kleine wijnmakerij of wijnmakerij creëren en bouwen, deze rehabiliteren voor landelijk of residentieel toerisme, restauratie en productie van ambachtelijke producten. Al deze activiteiten worden beoogd door het speciale plan van monumentale boerderijen van de gemeenteraad van Roses.